Bij overlijden

Overlijden thuis

Bij een overlijden aan huis, neemt u contact op met de huisarts of dokter van wacht. Deze zal ter plaatse komen om het overlijden vast te stellen en de nodige documenten in te vullen. Indien famillieleden en eventueel naaste kennissen nog wensen afscheid te nemen, kan dat.
Wanneer de arts is langsgeweest en iedereen afdcheid heeft genomen, kan u met ons contact opnemen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar op het nummer 011 60 55 60.

Gelieve ook identiteitskaart, eventueel trouwboekje en documenten van de arts klaar te leggen. Gelieve ook kledij klaar te leggen. Dit mag kledij zijn waarin de overledene zich goed voelde of welke de overledene graag droeg.  

Vervolgens maken we met u een afspraak voor de bespreking van de uitvaart. Dit kan bij ons in het uitvaartcentrum in de besprekingsruimte of bij u thuis, dit volgens uw eigen keuze.

Overlijden in het ziekenhuis

De dokter van het ziekenhuis stelt het overlijden vast en vult de nodige documenten in. U mag hierna met ons contact opnemen voor de overbrenging naar het funerarium, op het nummer 011 60 55 60. Wij zijn dag en nacht bereikbaar.

Vevolgens maken wij met u een afspraak voor de bespreking van de uitvaart. Dit kan bij ons in het funerarium of bij u thuis, dit volgens uw eigen keuze.

Gelieve de indentiteitskaart, eventueel trouwboekje en documenten van de arts klaar te leggen. Gelieve ook kledij klaar te leggen waarin de overledene zich goed voelde of graag droeg, deze kledij wordt aangedaan tijdens de opbaring.

Overlijden in het rusthuis

Een verpleeg- of zorgkundige van het rusthuis contacteert de dokter van wacht. Deze zal ter plaatse komen en het overlijden vaststellen. Er is altijd de mogelijkheid om aan familieleden of kennissen te vragen of zij wensen afscheid te nemen.

Wanneer de arts is langs geweest en iedereen afscheid genomen heeft, neemt ofwel de verpleeg- of zorgkundige of u met ons contact op. Wij zijn dag en nacht bereikbaar op het nummer 011/60 55 60.

Wij zorgen voor de overbrenging.

Vervolgens maken wij met u een afspraak voor de bespreking van de uitvaart.

Gelieve de indentiteitskaart, eventueel trouwboekje en documenten van de arts klaar te leggen. Gelieve ook kledij klaar te leggen waarin de overledene zich goed voelde of welke de overledene graag droeg, deze kledij wordt aangedaan tijdens de opbaring.

Regio

Wij staan u ten dienste ongeacht de woonplaats of plaats van overlijden. Onze dienstverlening is niet gebonden aan de regio waar we gevestigd zijn. Wenst u hierover meer info? Neem contact met ons op.

Onze dienstverlening

 • De uitvaart kan besproken worden in ons uitvaartcentrum of indien u dat wenst, bij u thuis
 • Wij zorgen voor de aangifte van het overlijden bij de gemeentelijke diensten
 • Wij zorgen voor de overbrenging van de overledene naar het funerarium
 • Wij bieden begroetingsmomenten aan
 • U kan kiezen voor een dienst in het funerarium Uitvaartzorg De Linde. We kunnen zorgen voor de teksten en de muziek voor de afscheidsceremonie. U kan ook zelf teksten en muziek aanbrengen.
 • Indien u kiest voor een kerkdienst nemen we contact op met de pastoor. De pastoor neemt vervolgens met u contact op om een persoonlijke dienst te bespreken (muziek, fotoreportage,..)
 • Indien u kiest voor een crematie, contacteren wij het crematorium te Hasselt. In het crematorium kan u ook kiezen voor een persoonlijke dienst.
 • Wij verzorgen mooie en serene afscheidsceremonies op een door u gekozen plaats. Dit kan ook in open lucht.
 • Wij verzorgen uw rouwdrukwerk.
 • Indien u een rouwadvertentie wenst, nemen wij contact op met de krant en inmemoriam.
 • Wij hebben een aanbod van levende  bloemstukken in verschillende maten en kleuren. Gelieve hiervoor ook verder onze website te raadplegen.
 • We beschikken ook over een aanbod van mooie zijden bloemstukken.
 • Wenst u een grafmonument, een urneveldmonument of columbariumplaat? Wij bieden u hierin uitgebreid advies en verzorgen de bestelling, plaatsing en service na verkoop.
 • Wij hebben een groot aanbod van asurnen en asjuwelen.
 • Indien de overledene internationaal vervoerd dient te worden, kunnen wij dit transport volledig voor u regelen.
 • Wij hebben ervaring in het uitvoeren van uitvaarten van verschillende religies.